Seznam článků

Mateřská a rodičovská dovolená dle zákoníku

Těšíte se na příchod Vašeho dlouho očekáváného miminka, ale vůbec si nedokážete představit, na co vše se máte po pracovněprávní stránce připravit a na co máte nárok? Kdy odejít na mateřskou dovolenou, kdy požádat o rodičovskou dovolenou. Jak dlouho dobu můžete vůbec s miminkem strávit doma?

Dovolená dle zákoníku práce

Cítíte si již dlouhou dobu unavení? Potřebujete si pořádně odpočinout, a proto jste si naplánovali zaslouženou dovolenou? Už jste se viděli někde na pláži, ale přišel pro Vás šok. Zaměstnavatel Vám vámi vybraný termín neschválil. Ano, i to má zaměstnavatel nárok při určování dovolené.

Výpověď dle zákoníku práce

Výpověď z práce, událost, která potká alespoň jednou za život každého z nás. Výpověď však není pouze věcí zaměstnavatele, ale i vy, jako zaměstnanec může dát výpověď svému zaměstnavateli. Hlavní pravidlo je zapamatovat si, že v obou případech musí být výpověď z pracovního poměnu písemná, jinak je neplatná.

Nájem bytu dle nového občanského zákoníku

Nový občanský zákoník (zákon č. 89/2012 Sb., dále jen „NOZ“), který nabývá účinnosti dne 1. 1. 2014 přináší některé změny v souvislosti s nájmem bytu oproti dosavadní právní úpravě. Přičemž ustanoveními NOZ se budou řídit právní poměry týkající se nejen nájmu bytu, k němuž došlo po nabytí účinnosti NOZ, tj. po 1. 1. 2014, ale i nájmu vzniklého před tímto datem.

Zkušební doba dle zákoníku práce

Získali jste práci svých snů a při čtení pracovní smlouvy jste si všimli, že je v ní uvedená 3 měsíční zkušební doba a Vám není jasné, co si pod tímto pojmem máte představit? Nějak Vám uniklo, proč ji vůbec zaměstnavatel do pracovní smlouvy uvedl. A zda vůbec i Vám zkušební doba přináší nějaké výhody?

Odstupné

Dostali jste výpověď a Váš zaměstnavatel Vám tvrdí, že nemáte nárok na odstupné? Dohodli jste se se svým zaměstnavatelem na výpovědi z důvodu nadbytečnosti, ale Váš zaměstnavatel Vám tento skutečný důvod nechce do dohody napsat?

Pracovní doba dle zákoníku práce

Pracovní doba pro všechny tak stejná, ale přitom tolik rozdílná. Běžně se říká, že pracovní týden má 40 pracovních hodin, že zaměstnanec pracuje pouze 8 hodin denně, že musí být po celou dobu výkonu práce na svém pracovním místě, má nárok na 20 dní dovolené za celý odpracovaný rok, že při velmi důležitých a závažných životních situací má nárok na další dny volna, ale přitom to vše není úplně tak pravda.